JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Titular al contractului de cesiune de drepturi de autor. Acţiune în obligarea la încheierea contractului de muncă. Respingere

9 feb. 2011
Vizualizari: 153
  • C. muncii: art. 10
  • C. muncii: art. 43
  • C. muncii: art. 7 alin. (1) lit. a)

Faptul că anterior încheierii contractului de cesiune reclamantul a lucrat mai mulți ani în cadrul redacției ziarului în baza unui contract de muncă încheiat cu un alt angajator nu poate impune concluzia că și activitatea desfășurată de reclamant ulterior încetării contractului individual de muncă este de aceeași natură, câtă vreme între reclamant și societatea pârâtă s-a încheiat un contract de cesiune a drepturilor de autor în care au fost prevăzute drepturi și obligații ale părților specifice acestui contract.
Clauza din contractul de cesiune prin care s-a prevăzut dreptul pârâtei cesionare de a refuza primirea scrierilor publicistice, în măsura în care acestea nu corespund condițiilor și calității cerute de cesionar, nu poate fi calificată ca fiind expresia subordonării reclamantului față de pârâtă, în sensul subordonării specifice raporturilor juridice de muncă.

(Curtea de Apel Cluj, s. civ., muncă și asigurări sociale, pentru minori și familie, decizia nr. 4504 din 9 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Titular al contractului de cesiune de drepturi de autor. Acțiune în obligarea la încheierea contractului de muncă. Respingere was last modified: iulie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.