JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Teren afectat de existenţa reţelelor de electricitate. Dreptul la despăgubiri pentru prejudiciul adus

15 mart. 2012
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 77
  • Legea nr. 13/2007: art. 16 alin. (5)

În ipoteza în care proprietarii terenului sunt persoane de drept privat, devin incidente dispozițiile art. 16 alin. (5) din Legea nr. 13/2007, care prevăd că dreptul de uz și de servitute nu este unul gratuit. Dimpotrivă, exercitarea acestor drepturi se face pe baza unei convenții, încheiată cu titularii dreptului de proprietate asupra terenului, în care se vor stabili condițiile și termenii referitori la durata, conținutul și limitele de exercitare a acestor drepturi, precum și cuantumul indemnizațiilor și a despăgubirilor și a modul de plată a acestora.

(Curtea de Apel Alba Iulia, s. I civ., decizia nr. 145 din 15 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Teren afectat de existența rețelelor de electricitate. Dreptul la despăgubiri pentru prejudiciul adus was last modified: august 17th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.