JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Temeiul răspunderii disciplinare a procurorului

19 feb. 2018
Vizualizari: 184
  • Legea nr. 303/2004

Răspunderea disciplinară a procurorului derivă din exigența de care acesta trebuie să dea dovadă, prin comportamentul său, atât în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cât și în afara acestora, respectiva exigență fiind stabilită în temeiul unor aspecte obiective, și nu pe baza evaluărilor personale. În speță, instanța supremă a constatat că recurentul procuror nu a justificat, credibil, nerespectarea planificărilor de serviciu, omisiunea informării conducerii instanței asupra acestui aspect sau cauzele pentru care nu a putut fi contactat, constatând lipsa de suport rezonabil a argumentelor invocate de recurent pentru care acesta consideră că nu-i poate fi atrasă răspunderea disciplinară. Așadar, Înalta Curtea a menținut hotărârea Secției pentru procurori în materie disciplinară de sancționare cu avertisment a recurentului procuror.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 31 din 19 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Temeiul răspunderii disciplinare a procurorului was last modified: iulie 6th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.