JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Taxă pe teren. Scutirea de la plata impozitului. Situaţia fiscală a utilizatorului terenului

10 nov. 2015
Vizualizari: 149
  • C. fisc.: art. 257 alin. (1) lit. i)

Art. 257 alin. (1) lit. i) C. fisc. prevede că impozitul pe teren nu se datorează pentru terenurile care prin natura lor și nu prin destinația dată sunt improprii pentru agricultură sau silvicultură, orice terenuri ocupate de iazuri, bălți, lacuri de acumulare sau căi navigabile, cele folosite pentru activitățile de apărare împotriva inundațiilor, gospodărirea apelor, hidrometeorologie, cele care contribuie la exploatarea resurselor de apă, cele folosite ca zone de protecție definite în lege, precum și terenurile utilizate pentru exploatările din subsol, încadrate astfel printr-o hotărâre a consiliului local, în măsura în care nu afectează folosirea suprafeței solului. În speță, terenurile pentru care s-a stabilit taxa sunt ocupate de ape. Cum potrivit dispozițiilor legale învederate taxa pe teren se datorează în condiții similare impozitului pe teren, iar în privința acestuia din urmă operează scutirea, aceasta este incidentă și în ceea ce privește taxa pe teren.

(Curtea de Apel Suceava, SCAF, decizia nr. 3663 din 10 noiembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Taxă pe teren. Scutirea de la plata impozitului. Situația fiscală a utilizatorului terenului was last modified: aprilie 17th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.