JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecății cauzei în temeiul dispozițiilor art. 411 alin. (1) pct. 2 NCPC. Cerere de repunere pe rol. Lipsa mențiunii solicitării de judecare a litigiului în lipsa părților. Perimare

31 ian. 2017
Vizualizari: 280
  • NCPC: art. 411
  • NCPC: art. 416
  • NCPC: art. 417

Cererea de repunere pe rol neînsoțită de solicitarea de judecată în lipsă, nu poate constitui un act de procedură căruia să i se recunoască efectul de întrerupere a termenului de perimare, în condițiile în care instanța a dispus suspendarea judecății cauzei, în temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 din Codul de procedură civilă, întrucât nu se poate păși, nici ulterior, la continuarea judecății în lipsa unei solicitări exprese de judecare în lipsă, care, anterior, a condus la suspendare.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 211 din 31 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecății cauzei în temeiul dispozițiilor art. 411 alin. (1) pct. 2 NCPC. Cerere de repunere pe rol. Lipsa mențiunii solicitării de judecare a litigiului în lipsa părților. Perimare was last modified: iunie 8th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.