JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecării cauzei pentru lipsa părților. Cerere de repunere pe rol transmisă prin fax în ultima zi a împlinirii termenului de perimare, după ora încetării activității instanței. Consecințe.

24 mai 2017
Vizualizari: 52
  • art. 94
  • NCPC : art. 183 Hotărârea CSM nr. 1375/2015
  • NCPC: art. 182
  • NCPC: art. 416
  • NCPC: art. 417

Cererea de repunere pe rol este un act de procedură care intră în categoria de excepție reglementată prin dispozițiile art. 182 alin.(2) din Cod, astfel că, în acest caz, pentru a produce efectele pe care legea le leagă de îndeplinirea sa, actul de procedură în cauză trebuie realizat/depus până la ora la care activitatea încetează, în mod legal, la instanță. Concluzia decurge din conținutul normativ al textului analizat deoarece într-un asemenea caz, prin excepție de la regula instituită de art. 182 alin.(1), termenul se împlinește mai devreme decât ora 2400 a ultimei zile a duratei sale, respectiv „la ora la care activitatea încetează … în mod legal” la instanță.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 883 din 24 mai 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecării cauzei pentru lipsa părților. Cerere de repunere pe rol transmisă prin fax în ultima zi a împlinirii termenului de perimare, după ora încetării activității instanței. Consecințe. was last modified: iunie 9th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.