JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecării cauzei pentru lipsa părților. Cerere de repunere pe rol transmisă prin fax în ultima zi a împlinirii termenului de perimare, după ora încetării activității instanței. Consecințe

24 mai 2017
Vizualizari: 97
  • Hotărârea CSM nr. 1375/2015: art. 94
  • NCPC: art. 182
  • NCPC: art. 183
  • NCPC: art. 416
  • NCPC: art. 417

Cererea de repunere a cauzei pe rol expediată prin fax, primită la instanță după închiderea programului de lucru, în cea din urmă zi a termenului de perimare (socotit pe luni) – și care, din acest motiv, a primit dată certă prin înregistrare la instanță abia a doua zi – este considerată a fi depusă în afara termenului procedural și, în consecință, nu poate produce efectele pe care legea le leagă de existența sa, în sensul dispozițiilor art. 417 C.proc.civ., respectiv acela de întrerupere a cursului perimării.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 883 din 24 mai 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecării cauzei pentru lipsa părților. Cerere de repunere pe rol transmisă prin fax în ultima zi a împlinirii termenului de perimare, după ora încetării activității instanței. Consecințe was last modified: iunie 16th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.