JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea contestației fiscale. Exces de putere al organelor administrativ fiscale

23 ian. 2018
Vizualizari: 110
  • Legea nr. 554/2004: art. 2 lit. n)

Contrar opiniei judecătorului de fond, care a apreciat că în cauză nu sunt îndeplinite condițiile existenței unui exces de putere în sensul dispozițiilor art. 2 alin. (1) lit. n) din Legea nr. 554/2004. Curtea apreciază că în cauză, în raport de data sesizării penale 19 aprilie 2013 și data suspendării soluționării contestației administrative 17 aprilie 2014 a fost depășit un termen rezonabil privind nesoluționarea contestației fiscale. Iar în cauză există un exces de putere de natură a vătăma interesele recurentei care are dreptul ca într-un termen rezonabil să-i fie clarificată situația fiscală sub aspectul certitudinii impunerii.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 152 din 23 ianuarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea contestației fiscale. Exces de putere al organelor administrativ fiscale was last modified: iunie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.