JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendare provizorie a executării sentinţei de intrare în faliment. Condiţii

24 feb. 2011
Vizualizari: 196
  • art. 8 alin. (5) lit. b)
  • Legea nr. 85/2006

Deși în considerentele încheierii nu se face mențiunea dacă se deschide procedura generală de insolvență sau procedura simplificată, cât timp s-a dispus dizolvarea debitoarei și ridicarea dreptului de administrare, măsuri specifice exclusiv falimentului, se apreciază că judecătorul sindic a dispus intrarea direct în procedura simplificată, deși debitoarea a cerut deschiderea procedurii generale, exprimându-și intenția de a se reorganiza.
Se impune suspendarea provizorie a efectelor încheierii, până la soluționarea cererii de suspendare propriu-zisă de instanța de recurs, întrucât, prin începerea operațiunilor specifice lichidării, dat fiind caracterul executoriu al acesteia, orice șansă a debitoarei de a-și reorganiza activitatea potrivit intenției sale exprimate, în măsura în care instanța de recurs va schimba soluția, ar fi iremediabil compromisă.

(Curtea de Apel Craiova, s. com., decizia nr. 22 din 24 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendare provizorie a executării sentinței de intrare în faliment. Condiții was last modified: iulie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.