JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Strămutarea judecării unei cauze. Inaplicabilitatea dispoziţiilor art. 72 NCPP în cazul cererii de revizuire a două hotărâri care nu se pot concilia

12 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 79
  • NCPP: art. 72

Din coroborarea prev. art. 453 alin. (1) lit. e) NCPP, cu art. 458 NCPP și art. 44 alin. (1) NCPP rezultă că în cazul existenței a două sau mai multe hotărâri judecătorești definitive, care nu se pot concilia, competența de a soluționa cererea de revizuire revine oricăreia dintre instanțele care au pronunțat hotărârile judecătorești definitive, care nu se pot concilia, și care a fost mai întâi sesizată. În consecință, acest aspect face inaplicabile prevederile art. 72 NCPP referitoare la strămutarea judecării unei cauze.

(Curtea de Apel Galați, s. pen., decizia nr. 4 din 12 ianuarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Strămutarea judecării unei cauze. Inaplicabilitatea dispozițiilor art. 72 NCPP în cazul cererii de revizuire a două hotărâri care nu se pot concilia was last modified: aprilie 28th, 2022 by Redacția ProLege
Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.