JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Stabilirea sancțiunii pentru săvârșirea abaterii disciplinare

16 feb. 2019
Vizualizari: 113
  • C. muncii: art. 250

Potrivit art. 250 din Codul muncii, angajatorul stabilește sancțiunea disciplinară aplicabilă nu numai în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârșite de salariat, ci în raport și cu împrejurările în care a fost săvârșită fapta, gradul de vinovăție a salariatului, consecințele abaterii disciplinare, comportarea generală la serviciu și eventualele sancțiuni disciplinare suferite anterior de către salariat. Or, în condițiile în care în urma săvârșirii abaterii, intimata nu a suferit concret nici un prejudiciu material sau de imagine, obiectul valoric al abaterii este modic – 50 euro – precum și în condițiile lipsei antecedentelor disciplinare ale salariatei, aceasta având o activitate îndelungată în cadrul băncii, din 1992 și o comportare ireproșabilă la serviciu până la acest incident, aplicarea unei sancțiuni mai blânde este legală și temeinică.

(Curtea de Apel Galați, s. I civ., decizia nr. 89 din 16 februarie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Stabilirea sancțiunii pentru săvârșirea abaterii disciplinare was last modified: iulie 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.