JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Stabilirea caracterului real al tranzacţiilor invocate pentru deducerea TVA prin dovedirea efectivă a operaţiunilor realizate, nu numai a rezultatului atins. Sarcina probei în condiţiile în care operaţiunile au fost realizate de un terţ cu care contribuabilul s-a aflat în relaţii contractuale

29 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 32
  • Legea nr. 571/2003: art. 11 alin. (1)
  • Legea nr. 571/2003: art. 145

Instanța reține că recurenta-reclamantă a depus la dosar facturile fiscale emise de U. LEASING SA înainte de încheierea contractului cu TMV SRL și facturile emise de U. LEASING SA după încheierea acestui contract, prin care s-a constatat că o parte din datorie a fost stinsă. Problema învederată de instanța de fond nu a fost aceea că nu s-ar fi atins obiectivul prin acceptarea remiterii de datorie, ci aceea că nu s-a dovedit în ce au constat efectiv demersurile efectuate de TMV SRL care au condus la remiterea de datorie. Așadar, nu rezultatul atins este contestat, ci mijloacele prin care acesta a fost obținut de către TMV SRL. Organul fiscal a invocat faptul că această societate nu a prestat efectiv niciun fel de serviciu pentru atingerea obiectivului, iar recurenta, care este partener contractual al TMV SRL, nu a probat demersurile efectuate de această societate (corespondență cu U. LEASING SA, procese-verbale de negociere etc.).

(Curtea de Apel Galați, SCAF, decizia nr. 1575 din 29 septembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Stabilirea caracterului real al tranzacțiilor invocate pentru deducerea TVA prin dovedirea efectivă a operațiunilor realizate, nu numai a rezultatului atins. Sarcina probei în condițiile în care operațiunile au fost realizate de un terț cu care contribuabilul s-a aflat în relații contractuale was last modified: aprilie 4th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.