JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Societate cu răspundere limitată. Acţiune în anulare hotărâre AGA. Norme de trimitere de strictă interpretare

14 iun. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 38
  • Legea nr. 31/1990: art. 125
  • Legea nr. 31/1990: art. 196
  • Legea nr. 31/1990: art. 197

Atunci când legiuitorul a dorit ca societăților cu răspundere limitată să li se aplice dispoziții prevăzute pentru alte forme de societăți a reglementat în mod expres această posibilitate prin norme de trimitere.
Întrucât regimul juridic al societăților cu răspundere limitată are o reglementare distinctă de reglementarea societăților pe acțiuni, instanța nu poate extinde la societățile cu răspundere limitată aplicarea prevederilor art. 125 din Legea nr. 31/1990, prevăzute de lege numai pentru societatea pe acțiuni, având în vedere caracterul limitativ și de strictă interpretare al normelor de trimitere.

(I.C.C.J., s. com., decizia nr. 2292 din 14 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Societate cu răspundere limitată. Acțiune în anulare hotărâre AGA. Norme de trimitere de strictă interpretare was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.