JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sistarea coproprietății devălmaşe a soţilor

6 oct. 2015
Vizualizari: 92
  • C. fam.: art. 33
  • C. fam.: art. 36
  • C. proc. civ. din 1865: art. 673^10
  • C. proc. civ. din 1865: art. 673^9

Înțelesul prevederilor art. 6739 C.proc.civ., este acela că toate părțile trebuie să-și dea acordul asupra partajării. Aceste prevederi fiind o punere în aplicare a principiului disponibilității părților, care dă posibilitatea acestora de a prezenta instanței o înțelegere care să constituie baza pronunțării unei hotărâri. Însă, în cauză nu a existat un acord al tuturor părților cu privire la modul de partajare a imobilului în litigiu. Dispozițiile art. 33 și art. 36 C.fam. dau posibilitatea creditorului unuia dintre soți să urmărească bunul comun al acestora atunci când soțul debitor nu mai are bunuri ce pot face obiectul urmăririi silite.

(Curtea de Apel Alba Iulia, s. I civ., decizia nr. 1067 din 6 octombrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sistarea coproprietății devălmașe a soților was last modified: aprilie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.