JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sfera de aplicare a TVA. Tranzacții imobiliare

31 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 66
  • C. fisc: art. 127

Instanța supremă a apreciat că intră în sfera de aplicare a TVA tranzacțiile efectuate de reclamant, în perioada 2005-2008, din care a obținut venituri umare a efectuării unui număr de 17 vânzări de imobile, organele de inspecție fiscală constatând că asocierea formată din cei doi soți este persoană impozabilă, întrucât activitatea desfășurată a avut caracter economic în scopul obținerii de venituri cu caracter de continuitate, iar excluderea tranzacțiilor în discuție de sub incidența TVA ar constitui discriminare în raport cu ceilalți contribuabili.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 359 din 31 ianuarie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sfera de aplicare a TVA. Tranzacții imobiliare was last modified: martie 17th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.