JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui act normativ intrat în vigoare anterior Constituţiei din 1991

11 dec. 2018
Vizualizari: 118
  • Decretul nr. 212/1974
  • Legea nr. 47/1992: art. 29 alin. (1)-(3)

Cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a Decretului nr. 212/1974 nu îndeplinește condițiile de admisibilitate prevăzute de art. 29 din Legea nr. 47/1992 întrucât, pe de o parte, actele normative intrate în vigoare anterior Constituției din 1991 exced controlului de constituționalitate pe care îl poate realiza instanța de contencios constituțional, iar, pe de altă parte, deoarece decretul nu are valoarea normativă a unei legi sau ordonanțe ori a unei dispoziții dintr-o lege sau ordonanță în vigoare, astfel încât este legală dispoziția instanței de respingere ca inadmisibilă a acestei cereri.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 5274 din 11 decembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui act normativ intrat în vigoare anterior Constituției din 1991 was last modified: iulie 17th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.