JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Servitute de trecere. Acţiune confesorie. Natura civilă a litigiului. Competenţa materială a judecătoriei ca instanţă de fond

29 feb. 2012
Vizualizari: 278
  • C. proc. civ.: art. 1 pct. 1
  • C. proc. civ.: art. 13 alin. (1)

Acțiunea confesorie de servitute reprezintă o acțiune reală, petitorie și imobiliară, competența de soluționare a acțiunii aparținând judecătoriei în a cărei rază teritorială se află imobilul, pretins grevat de servitute, în raport de dispozițiile art. 1 pct. 1 C.proc.civ. coroborat cu dispozițiile art. 13 alin. (1) C.proc.civ.

(Curtea de Apel Constanța, s. I civ., decizia nr. 177 din 29 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Servitute de trecere. Acțiune confesorie. Natura civilă a litigiului. Competența materială a judecătoriei ca instanță de fond was last modified: august 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.