JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Servicii prestate care nu sunt în legătură cu bunurile imobile. Lipsa de relevanță a locului prestării acestora. Jurisprudența CJUE

4 apr. 2016
Vizualizari: 46
  • Directiva CEE 2006/112: art. 47

În ceea ce privește interpretarea art. 47 din Directiva TVA (referitor la locul prestării serviciilor), în jurisprudența sa, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a definit condițiile pentru aplicarea acestei dispoziții în sensul că trebuie să existe o „legătură suficient de directă” între prestarea de servicii și bunul imobil în cauză. În opinia Curții această interpretare se impune pentru motivul că ar fi în contradicție cu economia generală a acestei dispoziții să plaseze în domeniul de aplicare al acestei norme speciale fiecare prestare de servicii care prezintă o legătură minoră, chiar una foarte îndepărtată, cu un bun imobil, deoarece numeroase servicii au legătură într-un fel sau altul cu un bun imobil (C-166/07 Heger).

(Curtea de Apel Alba Iulia, SCAF., decizia nr. 546 din 4 aprilie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Servicii prestate care nu sunt în legătură cu bunurile imobile. Lipsa de relevanță a locului prestării acestora. Jurisprudența CJUE was last modified: mai 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.