JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de garanţie corporativă. Invocarea clauzei compromisorii. Condiţii de admisibilitate din perspectiva principiului accesorium sequitur principale

9 nov. 2016
Vizualizari: 133
  • C. proc. civ. din 1865: art. 343^4 alin. (2)
  • C. proc. civ. din 1865: art. 377 alin. (2) pct. 4
  • C.civ. din 1864: art. 969

În cazul în care părțile litigante nu au încheiat o convenție arbitrală prin care să fi agreat ca litigiile legate de executarea unei scrisori de garanție corporativă să fie soluționate pe calea arbitrajului, acestora nu le este aplicabilă clauza compromisorie inserată în cuprinsul unor contracte de închiriere și de management încheiate de către una dintre părți cu o terță persoană, deoarece nu există nicio regulă de drept potrivit căreia contractului accesoriu i se aplică clauzele prevăzute în contractul principal.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1876 din 9 noiembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de garanție corporativă. Invocarea clauzei compromisorii. Condiții de admisibilitate din perspectiva principiului accesorium sequitur principale was last modified: mai 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.