JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Riscul furtului autoturismului în situaţia în care nu se prezintă asigurătorului originalul certificatului de înmatriculare

12 ian. 2011
Vizualizari: 83
  • C. civ.: art. 969

Susținerea recurentei potrivit căreia instanța de apel a ignorat situația de forță majoră în care s-a aflat reclamanta și anume că ea nu a putut depune certificatul de înmatriculare de vreme ce acesta a fost furat odată cu autoturismul nu poate fi primită, întrucât nu poate fi vorba despre forță majoră, respectiv despre producerea unei situații imprevizibile și de neînlăturat, atât timp cât furtul certificatului de înmatriculare putea fi evitat prin nelăsarea acestuia în autoturism.

(I.C.C.J., s. com., decizia nr. 63 din 12 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Riscul furtului autoturismului în situația în care nu se prezintă asigurătorului originalul certificatului de înmatriculare was last modified: iulie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.