JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revocarea hotărârii comisiei judeţene pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 la solicitarea vicepreşedintelui ANRP

21 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 48
  • Legea nr. 290/2003: art. 8

Dat fiind caracterul de act administrativ al hotărârilor comisiilor județene, acestea intră irevocabil în circuitul civil la data expirării termenului de contestare. Cum, în economia H.G. nr. 1120/2006 în forma modificată, acest act administrativ putea fi contestat doar de către destinatar și evident, în aplicarea dispozițiilor art. 1 alin. (6) din Legea contenciosului administrativ, de către autoritatea emitentă, în termen de 15 zile de la comunicare pentru solicitantul despăgubirilor – art. 8 din Legea 290/2003, respectiv de 1 an de la emiterea actului, pentru autoritate, la momentul formulării solicitării de revocare de către vicepreședintele ANRP comisia județeană nu mai putea revoca acest act. 
A accepta argumentația propusă de către recurentă, aceea că hotărârea poate fi revocată de emitent (comisia județeană sau a municipiului București) ca urmare a solicitării de către Vicepreședintele A.N.R.P. indiferent când ar avea loc această solicitare, ar însemna ca, indirect, să acceptăm ca un act care a intrat irevocabil în circuitul civil prin necontestare, să poată fi revocat de emitent 9 ani mai târziu – adică oricând până în momentul plății efective a despăgubirilor, în condițiile în care singurul remediu recunoscut de contenciosul administrativ rămâne cel prevăzut de art. 1 alin. (6) din Legea nr. 554/2004, respectiv cererea de anulare formulată de emitent la instanța de contencios administrativ în termen de 1 an de la emiterea actului.

(Curtea de Apel Suceava, S.C.A.F., decizia nr. 1661 din 21 septembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revocarea hotărârii comisiei județene pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 la solicitarea vicepreședintelui ANRP was last modified: aprilie 16th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.