JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispoziţiile art. 322 pct. 9 C. proc. civ. Condiţii de admisibilitate

29 nov. 2011
Vizualizari: 185
  • C. proc. civ.: art. 322 pct. 9
  • C. proc. civ.: art. 326 alin. (3)

În situația în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că a avut loc o încălcare a art. 6 parag. 1 din Convenție, ca urmare a anulării unei acțiuni pentru neplata cauțiunii, sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 322 pct. 9 C. proc. civ. pentru admisibilitatea căii extraordinare de atac a revizuirii, aceasta cu atât mai mult cu cât prin anularea cererii inițiale pentru neplata cauțiunii consecințele încălcării dreptului reclamanților de acces la instanțe au continuat să se producă prin derularea în continuare a procedurii de executare silită, aceste consecințe neputând fi remediate decât pe calea retractării hotărârii atacate.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3875 din 29 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 9 C. proc. civ. Condiții de admisibilitate was last modified: iulie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.