JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 7 C. proc. civ. din 1865. Condiții de admisibilitate

7 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 23
  • C.proc.civ. 1865: art. 322 pct. 7
  • NCPP: art. 453 alin. (2)

Condiția ca excepția autorității de lucru judecat să nu fi fost invocată și soluționată în primul litigiu, deși nu este expres prevăzută de art. 322 pct. 7 C.proc.civ. 1865, rezultă din interpretarea acestui text prin raportare la regulile care guvernează autoritatea de lucru judecat, o hotărâre definitivă neputând fi cenzurată sub aspectul legalității și temeiniciei soluției date cu privire la excepția autorității de lucru judecat, această soluție beneficiind la rândul său de autoritate de lucru judecat.
Această condiție de admisibilitate nu este îndeplinită, în condițiile în care, astfel cum reiese din motivarea sentinței penale care face obiectul cererii de revizuire sub aspectul laturii civile, instanța a avut în vedere argumentele susținute de inculpați decurgând din pretinsa autoritate de lucru judecat a sentinței civile pronunțate de judecătorul sindic, argumente pe care le-a înlăturat motivat. Or, câtă vreme excepția autorității de lucru judecat a sentinței civile a fost invocată și soluționată în procesul penal, o eventuală reanalizare a incidenței triplei identități, de părți, obiect și cauză, în cadrul căii extraordinare de atac a revizuirii, ar echivala cu exercitarea controlului judiciar în ceea ce privește modul de soluționare de către instanța penală a excepției autorității de lucru judecat.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 831 din 7 aprilie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 7 C. proc. civ. din 1865. Condiții de admisibilitate was last modified: mai 22nd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.