JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Reţinerea stării de incompatibilitate între funcţia de deputat şi calitatea de cenzor supleant al unei societăţi comerciale. Nelegalitate

14 dec. 2017
Vizualizari: 104
  • Legea nr. 161/2003: art. 82 alin. (1) lit. a)
  • Legea nr. 31/1990

Funcția de cenzor supleant – desemnat în condițiile Legii nr. 31/1990 republicată și modificată, (în forma în vigoare la data întocmirii raportului de evaluare) – nu poate duce la reținerea stării de incompatibilitate, în condițiile în care această funcție nu se regăsește între cazurile de incompatibilitate stabilite în mod expres și limitativ de legiuitor prin dispozițiile art. 82 alin.1 lit.a din Legea nr. 161/2003. De altfel, un cenzor supleant nu are calitatea de cenzor și nu este remunerat, acesta devenind cenzor doar în condițiile art. 162 din Legea nr. 31/1990 respectiv ”în caz de deces, împiedicare fizică sau legală, încetare ori renunțare la mandat a cenzorului”, atribuțiile cenzorilor fiind stabilite la art. 163 din același act normativ.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 4022 din 14 decembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Reținerea stării de incompatibilitate între funcția de deputat și calitatea de cenzor supleant al unei societăți comerciale. Nelegalitate was last modified: iulie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.