JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Reţea de distribuţie a energiei electrice. Natura juridică a avizului tehnic de racordare. Efecte

30 iun. 2016
Vizualizari: 94
  • H.G. nr. 2/1992: art. 2
  • Ordin ANRDE nr. 31/2013

Trecerea dreptului de proprietate asupra unei rețele de distribuție a energiei electrice de la consumator la distribuitor (furnizor) se poate face numai printr-o procedură de preluare de capacități energetice de distribuție a energiei electrice reglementată de lege.
În cazul în care, în cauză, nu s-a făcut niciun fel de dovadă că s-ar fi parcurs o astfel de procedură legală pentru preluarea dreptului de proprietate, este nelegală concluzia instanței de apel că printr-un aviz de racordare la instalația electrică poate opera transferul dreptului de proprietate, având în vedere caracterul pur tehnic al acestui aviz, care are în vedere doar caracteristicile tehnice ale instalației, iar nu dreptul de proprietate asupra acesteia.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1282 din 30 iunie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Rețea de distribuție a energiei electrice. Natura juridică a avizului tehnic de racordare. Efecte was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.