JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea TVA-ului aferent vânzării-cumpărării de locuinţe. Termen de prescripţie

22 mart. 2012
Vizualizari: 104
  • art. 127 alin. (5)
  • Legea nr. 562/2004
  • Legea nr. 571/2003: art. 127 alin. (4)

Vânzarea-cumpărarea perfectată în temeiul Legii nr. 562/2004 nu poate conduce decât la raporturi juridice între vânzător – autoritatea administrativă și cumpărător – persoană fizică, salariat al autorității. Este vorba deci de raporturi de drept administrativ, iar nu de raporturi de ordin administrativ-fiscal care să ridice problema incidenței Codului de procedură fiscală.
Prin urmare, în lipsa indicării vreunui termen de prescripție în legea specială (Legea nr. 562/2004) și în condițiile în care nu s-a solicitat anularea vreunui act administrativ, așa încât să fie incidente dispozițiile art. 11 din Legea nr. 554/2004, este aplicabil termenul general de prescripție de 3 ani prevăzut de Decretul nr. 167/1958 în vigoare la data sesizării instanței de fond.

(Curtea de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1717 din 22 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea TVA-ului aferent vânzării-cumpărării de locuințe. Termen de prescripție was last modified: iunie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.