JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Renunţarea la aplicarea pedepsei

21 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 27
  • NCP: art. 337
  • NCP: art. 80

În cazul infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prevăzută în art. 337 C. pen., judecată conform procedurii privind recunoașterea învinuirii, instanța poate dispune renunțarea la aplicarea pedepsei, în ipoteza în care constată că săvârșirea infracțiunii constituie un act de conduită izolat, comis de o persoană tânără, care exercită o profesie și a cărei conduită anterioară demonstrează că este bine integrată în familie și în societate, iar în cauză nu sunt incidente dispozițiile art. 80 alin. (2) C. pen. privind situațiile în care nu se poate dispune renunțarea la aplicarea pedepsei.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 481/A din 21 decembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Renunțarea la aplicarea pedepsei was last modified: aprilie 26th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.