JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Motive de nelegalitate. Invocare

13 mart. 2019
Vizualizari: 14
  • art. 486 alin. (1) lit. c)
  • art. 487
  • art. 488 alin. (1) pct. (1) – (8)
  • art. 489 alin. (1) şi (3)
  • Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă rep.: art. 485

În recurs, hotărârea criticată este examinată din perspectiva concordanței sale cu dispozițiile legale (materiale și procesuale) prin raportare la motivele limitativ prevăzute de art. 488 alin. (1) pct. 1 – 8 C. pr. civ. și calificate în mod expres de legiuitor ca fiind de nelegalitate. Aceste motive trebuie invocate în termenul de recurs, doar cele de ordine publică putând fi invocate după împlinirea acestui termen.

(Curtea de Apel Timișoara, Secția I civilă, Decizia civilă nr. 124 din 13 martie 2019, rezumată de judecător Florin Șuiu)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Motive de nelegalitate. Invocare was last modified: mai 7th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.