JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Lipsa motivării hotărârii instanţei de apel. Efecte

19 mai 2022
Vizualizari: 218
  • NCPC: art. 470

Potrivit art. 470 alin. (2) și alin. (3) NCPC, la cererea de apel se va atașa dovada achitării taxelor de timbru, sub sancțiunea nulității cererii. Cum, în cauză, apelanții nu au depus chitanța în original, pentru a dovedi că suma achitată reprezintă taxa de timbru plătită în această cauză, și, având în vedere că în chitanța trimisă prin fax nu există nicio mențiune din care să rezulte că taxa de timbru s-a achitat pentru cererea de apel formulată în prezentul litigiu, Curtea constată întemeiată excepția netimbrării apelului.

(Curtea de Apel Alba Iulia, s. I civ., decizia nr.922 din 7 iunie 2016 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Lipsa motivării hotărârii instanței de apel. Efecte was last modified: mai 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.