JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Incidenţa motivului prevăzut de dispoziţiile art. 304 pct. 8 din Codul de procedură civilă din 1865. Condiţii şi efecte

20 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 53
  • C. civ. din 1864: art. 977 și urm.
  • C. proc. civ. din 1865: art. 212
  • C. proc. civ. din 1865: art. 261
  • C. proc. civ. din 1865: art. 304 pct. 8

În cazul în care instanța de apel nu a făcut o distincție după natura și obiectul contractelor deduse judecății și, mai ales, nu a dat relevanță clauzelor specific atașate de lege acestora, care le diferențiau sub aspectul naturii, obiectului și efectului, considerând că toate efectele acestora sunt reglementate după regulile aplicabile unui contract de execuție de lucrări, devine incident motivul de recurs reglementat de art. 304 pct. 8 C. proc. civ., deoarece această rezolvare reprezintă o schimbare a naturii și conținutului actului juridic, implicit a efectelor sale, care a avut ca rezultat ignorarea voinței reale a părților și, nu în ultimul rând, aplicarea greșită a legii.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1395 din 20 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Incidența motivului prevăzut de dispozițiile art. 304 pct. 8 din Codul de procedură civilă din 1865. Condiții și efecte was last modified: mai 20th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.