JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs în casaţie. Cazul prevăzut în art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen. Soluţii. Închisoare. Amendă

19 dec. 2016
Vizualizari: 81
  • NCPP: art. 438 alin. (1) pct. 12

În ipoteza în care Înalta Curte de Casație și Justiție constată că instanța de apel a aplicat pedeapsa amenzii pentru o infracțiune pentru care legea prevede numai pedeapsa închisorii, este incident cazul de recurs în casație prevăzut în art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen. În această ipoteză, Înalta Curte de Casație și Justiție admite recursul în casație, casează decizia și dispune rejudecarea de către instanța de apel, în baza art. 448 alin. (1) pct. 2 lit. b) C. proc. pen., întrucât nelegalitatea constatată pe calea recursului în casație presupune chestiuni de apreciere privind individualizarea pedepsei și a modalității de executare.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 554/RC din 19 decembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs în casație. Cazul prevăzut în art. 438 alin. (1) pct. 12 C. proc. pen. Soluții. Închisoare. Amendă was last modified: martie 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.