JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs exercitat în ceea ce privește cheltuielile de judecată. Caracter netimbrabil

16 iun. 2017
Vizualizari: 120
  • O.U.G. nr. 80/2013: art. 28
  • O.U.G. nr. 80/2013: art. 34

În situația în care calea de atac vizează exclusiv cheltuielile de judecată, sunt incidente dispozițiile art. 28 din O.U.G. nr. 80/2013, conform cărora, dacă legea nu prevede altfel, este scutită de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei căi de atac ordinare și extraordinare, împotriva hotărârii judecătorești prin care a fost soluționată o acțiune sau cerere scutită, potrivit legii, de taxă judiciară de timbru.
Cum cererea privind plata cheltuielilor de judecată este una accesorie pretenției deduse judecății, pentru care legiuitorul nu a prevăzut un regim fiscal distinct, nici calea de atac ce vizează exclusiv chestiunea cheltuielilor de judecată, nu se timbrează.

(I.C.C.J., s. I civ., înccheierea din 16 iunie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs exercitat în ceea ce privește cheltuielile de judecată. Caracter netimbrabil was last modified: iunie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.