JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recuperarea cheltuielilor de judecată. Debitor, cu sediul în străinătate. Competența cererii de încuviințare a executării silite

19 apr. 2018
Vizualizari: 158
  • NCPC: art. 651-666

Cererea de încuviințare a executării silite în cazul în care debitoarea nu are sediul social în România, aceasta nefiind constituită în conformitate cu formele de organizare a societăților, reglementate de legislația românească, competența de soluționare revine, conform art. 651 alin. 1 C. proc. civ., instanței în a cărei circumscripție se găsește domiciliul creditoarei, la data sesizării organului de executare. În speță, obiectul cererii de executare îl constituie o creanță (în valoare de 1000 RON), reprezentând cheltuieli de judecată și cheltuieli de executare silită, neavând nici o relevanță în stabilirea competenței sediul social al reprezentantului debitoarei, indicat atât în cererea de executare silită, cât și în titlul executoriu, în condițiile în care sediul debitoarei nu se află în România.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1337 din 19 aprilie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recuperarea cheltuielilor de judecată. Debitor, cu sediul în străinătate. Competența cererii de încuviințare a executării silite was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.