JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recunoaştere a dreptului de deducere a TVA. Realitatea operaţiunilor supuse taxării

23 mai 2019
Vizualizari: 159

Pe parcursul ciclurilor procesuale parcurse de prezenta cauză pârâții au extins gradual cadrul procesual, prin invocarea unor apărări noi, în condițiile în care în faza inspecției fiscale și a procedurii de soluționare a contestației administrative s-au invocat anumite omisiuni de formă în privința unor facturi, respectiv adresa incompletă a cumpărătorului, lipsa datei livrării sau faptul că unele avize de însoțire au fost găsite la depozitar în copie iar nu în original, pentru ca ulterior, în primul ciclu procesual (în recurs) și ulterior în prima rejudecare, să se invoce nedovedirea caracterului real al operațiunilor, iar în al treilea ciclu procesual, după ce s-au dovedit și condițiile de fond și caracterul real al operațiunilor, recurentele-pârâte să încerce să invoce alte pretinse omisiuni care, în opinia acestora, ar face imposibilă identificarea corectă a operațiunilor taxabile. Aceste critici sunt generale, fără o trimitere la o situație concretă în care să se releve pretinsa neconcordanță și fără a se putea afirma că aceste pretinse erori de corespondență între actele justificative ale societății reclamante, vizează întreaga activitate controlată a acesteia. Eventualul dubiu privind realitatea operațiunilor supuse taxării care ar putea fi indus prin reținerea acestor critici ca veridice, nu duce la concluzia fictivității acestor operațiuni, care trebuie caracterizată prin certitudine, astfel că nu se justifică din această perspectivă refuzul global al organelor fiscale de recunoaștere a dreptului de deducere a TVA-ului de către reclamantă.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 2718 din 23 mai 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recunoaștere a dreptului de deducere a TVA. Realitatea operațiunilor supuse taxării was last modified: martie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.