JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Radierea sancțiunii disciplinare. Efecte

20 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 29
  • C. muncii: art. 248 alin. (3)

Conform dispozițiilor legale care o reglementează, radierea sancțiunii disciplinare operează de drept. Așadar, nu angajatorul este cel care radiază sancțiunea disciplinară, decizia sa, emisă în formă scrisă, neavând decât un rol constatator. Radierea sancțiunilor disciplinare se aplică pentru toate categoriile de sancțiuni prevăzute de lege. Fiecare angajator are dreptul de a-și selecta propriul personal conform standardelor pe care le consideră necesare, raportat și la specificul activității pe care o desfășoară, însă criteriile de selecție trebuie să fie în acord cu prevederile legale, respectiv să nu limiteze sau să îngrădească drepturile recunoscute salariaților prin dispozițiile legale, inclusiv dreptul la radierea sancțiunii disciplinare.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 921 din 20 iulie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Radierea sancțiunii disciplinare. Efecte was last modified: mai 20th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.