JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Proces-verbal întocmit de Garda Financiară. Natura juridică

23 ian. 2012
Vizualizari: 112
  • C. proc. fisc.: art. 41

Prin procesul-verbal de constatare încheiat de inspectorii Gărzii Financiare cu ocazia controalelor inopinate pentru descoperirea de fapte de evaziune fiscală, nu se stabilesc, modifică sau sting drepturi și obligații fiscale în accepțiunea art. 41 C. proc. fisc.
Actele întocmite de inspectorii Gărzii Financiare pot fi valorificate de organele competente în această materie prin emiterea unei decizii de impunere sau, dacă este cazul, de organele de cercetare penală, și pot fi contestate doar împreună cu actul administrativ fiscal, ca acte preparatorii sau operațiuni tehnico-materiale desfășurate în vederea emiterii acestuia.

(Curtea Apel Suceava, s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 319 din 23 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Proces-verbal întocmit de Garda Financiară. Natura juridică was last modified: august 9th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.