JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura de achiziţie publică derulată de către un beneficiar POR. Notă de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de autoritatea competentă în gestionarea fondurilor europene în baza controlului declanşat de aceasta ca urmare a unor constatări ale Curţii de Conturi. Lipsa calităţii procesuale pasive a Curţii de Conturi în litigiul având ca obiect anularea acestui act administrativ

8 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 90
  • Legea nr. 554/2004: art. 18
  • O.U.G. nr. 34/2000
  • O.U.G. nr. 66/2011

Faptul că, în urma constatării de către Curtea de Conturi a existenței unor nereguli financiare în desfășurarea procedurilor de achiziție publică realizate de către un beneficiar al Programului Operațional Regional, autoritatea competentă în gestionarea fondurilor europene a declanșat un control propriu, finalizat prin întocmirea actului contestat în fața instanței de contencios administrativ, nu este de natură a atrage calitatea procesuală pasivă a Curții de Conturi într-o astfel de cauză. Într-o astfel de situație, raportul de audit al Curții de Conturi nu constituie o operațiune administrativă în sensul dispozițiilor art. 18 din Legea nr. 554/2004, nu reprezintă temeiul emiterii notei de constatare și a deciziei de soluționare a contestației, ci doar sesizarea care a declanșat verificarea unor posibile nereguli, conform O.U.G. nr.66/2011.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 3470 din 8 decembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura de achiziție publică derulată de către un beneficiar POR. Notă de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare întocmită de autoritatea competentă în gestionarea fondurilor europene în baza controlului declanșat de aceasta ca urmare a unor constatări ale Curții de Conturi. Lipsa calității procesuale pasive a Curții de Conturi în litigiul având ca obiect anularea acestui act administrativ was last modified: mai 31st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.