JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Principiul dublului grad de jurisdicţie. Soluţionarea acţiunii pe un temei juridic, iar a apelului pe un alt temei juridic. Consecinţe

18 nov. 2011
Vizualizari: 327
  • C.proc.civ.: art. 294
  • C.proc.civ.: art. 304 pct. 5

Asigurarea dublului grad de jurisdicție presupune ca instanța de fond să judece cererea în limitele în care a fost învestită, iar instanța de apel să analizeze dacă raționamentul juridic al primei instanțe în aceleași limite a fost corect. Admițând schimbarea cauzei juridice, instanța de apel a încălcat dispozițiile art. 294 C.proc.civ.

(Curtea de Apel Cluj, s. I civ., decizia nr. 4754 din 18 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Principiul dublului grad de jurisdicție. Soluționarea acțiunii pe un temei juridic, iar a apelului pe un alt temei juridic. Consecințe was last modified: iulie 30th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.