JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Principiul contributivităţii. Valorificarea la recalcularea pensiei a primelor, primelor de vacanţă şi altor venituri impozabile

20 mai 2022
Vizualizari: 358
  • Decretul nr. 389/1972: art. 2

Din adeverința emisă de BCR S.A nu rezultă că angajatorul reclamantei a calculat și virat CAS la veniturile ce se cer a fi valorificate. În cuprinsul adeverinței se specifică faptul că s-a reținut și virat cota de CAS, conform legislației în vigoare, ori, potrivit dispozițiilor art. 2 din Decretul 389/1972 – Contribuția pentru asigurările sociale de stat nu se datorează asupra sumelor reprezentând: (….); premiile acordate de unitățile economice din beneficiile realizate.

(Curtea de Apel Alba Iulia, s. I civ., decizia nr. 1214 din 22 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Principiul contributivității. Valorificarea la recalcularea pensiei a primelor, primelor de vacanță și altor venituri impozabile was last modified: mai 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.