JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Posibilitatea colectării şi deducerii TVA pentru un avans neîncasat

8 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 15
  • C.fisc.: art. 146 alin. (1) lit. a)

Acceptând expres posibilitatea colectării și deducerii TVA pentru un avans neîncasat – tocmai prin prevederile art. 1342 alin. (2) lit. a) C.fisc., legiuitorul a acceptat implicit că o asemenea „achiziție” este făcută în folosul operațiunilor taxabile ale achizitorului, astfel încât această condiție trebuie considerată îndeplinită dacă nu se face dovada contrară, probă care, evident incumbă organului fiscal. Or, cum în cauză organul fiscal a precizat la solicitarea instanței că TVA colectată a fost declarată la organul fiscal de către emitentul facturii de avans, rezultă că TVA dedusă de reclamanta a fost declarată ca TVA colectată de către partenerii săi de afaceri, astfel încât bugetul de stat nu a fost prejudiciat.

(Curtea de Apel Suceava, SCAF, decizia nr. 3855 din 8 decembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Posibilitatea colectării și deducerii TVA pentru un avans neîncasat was last modified: aprilie 12th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.