JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Poprirea asiguratorie – condiţia indisponibilizării sumelor de bani, titlurilor de valoare sau a altor bunuri mobile incorporale datorate debitorului de o terţă persoană în lipsa titlului executoriu

5 oct. 2018
Vizualizari: 213
  • NCPC: art. 952
  • NCPC: art. 953

Creditorul care a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva debitorului, pentru o creanță care nu rezultă dintr-un titlu executoriu și nici nu este constatată într-un înscris având însușirea de a fi exigibilă poate solicita înființarea popririi asiguratorii dacă plătește o cauțiune în valoare de ½ din valoarea reclamată.

(Curtea de Apel Pitești, s. I civ., decizia nr. 1529 din 5 octombrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Poprirea asiguratorie – condiția indisponibilizării sumelor de bani, titlurilor de valoare sau a altor bunuri mobile incorporale datorate debitorului de o terță persoană în lipsa titlului executoriu was last modified: iulie 18th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.