JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plata sporului pentru efectuarea orelor suplimentare pentru personalul plătit din fondurile publice în anii 2011-2014. Inaplicabilitatea art. 123 şi 142 alin. (2) C. muncii. Definirea sintagmei ”personal plătit din fondurile publice”

13 oct. 2016
Vizualizari: 151
  • O.U.G. nr. 103/2013: art. 9

Articolul 9 din OUG nr. 103/2013 prevede că în anul 2014, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.
În ceea ce privește noțiunea de personal din sectorul bugetar trebuie avute în vedere prevederile art. 2 lit. c) din Legea cadru nr. 284/2010 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice din care rezultă că aceasta include și personalul din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii. Cum pârâta apelantă este o instituție publică finanțată integral din venituri proprii, rezultă că personalului său, inclusiv reclamantului îi sunt aplicabile dispozițiile citate mai sus potrivit cărora munca suplimentară efectuată în perioada 2011-2014 se compensează doar cu timp liber corespunzător, neputându-se acorda un spor, astfel cum prevede Codul muncii, acțiunea fiind greșit admisă, cu ignorarea dispozițiilor legale incidente.

(Curtea de Apel Suceava, s. civ., decizia nr. 854 din 13 octombrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plata sporului pentru efectuarea orelor suplimentare pentru personalul plătit din fondurile publice în anii 2011-2014. Inaplicabilitatea art. 123 și 142 alin. (2) C. muncii. Definirea sintagmei ”personal plătit din fondurile publice” was last modified: iunie 7th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.