JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva încheierii de respingere a contestației privind tergiversarea procesului. Cereri de intervenție accesorie formulate după momentul deschiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei. Analizarea admisibilității de către instanța de judecată. Nelegalitate

17 ian. 2018
Vizualizari: 57
  • C.proc.civ.: art. 237 – 238
  • C.proc.civ.: art. 392 – 393
  • C.proc.civ.: art. 482
  • C.proc.civ.: art. 522
  • C.proc.civ.: art. 525
  • C.proc.civ.: art. 6
  • C.proc.civ.: art. 63

Din momentul în care instanța a declarat deschise dezbaterile asupra fondului, acordând termen pentru a se pune concluzii, potrivit art. 392 C.pr.civ., singura măsură care mai putea determina amânarea judecății nu putea fi decât aceea legată de lăsarea dezbaterilor în continuare, conform art. 393 C.pr.civ. (dacă din lipsa timpului sau din alte motive întemeiate dezbaterile nu puteau fi declarate închise la același termen). Ca atare, primind cererile de intervenție accesorie – ce pot fi examinate, potrivit art. 237 alin. (2) pct. 2 C.pr.civ., în faza cercetării procesului, care este anterioară dezbaterilor în fond – și pronunțându-se asupra admisibilității, după ce a stabilit că se află în faza dezbaterilor în fond, instanța a nesocotit momentul procesual la care ajunsese procedura judiciară, cu încălcarea dreptului la soluționarea procesului într-un termen optim și previzibil.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 70 din 17 ianuarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva încheierii de respingere a contestației privind tergiversarea procesului. Cereri de intervenție accesorie formulate după momentul deschiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei. Analizarea admisibilității de către instanța de judecată. Nelegalitate was last modified: iulie 5th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.