JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Perimarea cererii. Încheiere de suspendare a judecăţii neatacată cu recurs. Cerere de repunere pe rol respinsă

24 sept. 2015
Vizualizari: 65
  • C.proc.civ. din 1865: art. 155^1
  • C.proc.civ. din 1865: art. 248

Încheierea de suspendare a judecății în temeiul art. 1551 C.proc.civ. și respectiv încheierea prin care a fost respinsă cererea de repunere pe rol, cu consecința menținerii suspendării, deși puteau fi atacate cu recurs pe toată durata suspendării, au rămas irevocabile. Față de soluția irevocabilă de respingere a cererii de repunere pe rol, această cerere de reluare a judecății nu are efectul întreruperii cursului perimării, argument în considerarea căruia, în mod legal, în aplicarea prevederilor art. 248 C.proc.civ., instanța a constatat prin sentința recurată că cererea introductivă s-a perimat.

(Curtea de Apel Oradea, s. I civ., decizia nr. 283 din 24 septembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Perimarea cererii. Încheiere de suspendare a judecății neatacată cu recurs. Cerere de repunere pe rol respinsă was last modified: aprilie 10th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.