JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Perimare. Abuz procesual

2 feb. 2018
Vizualizari: 59
  • C. proc. civ.: art. 249

Formularea recursului împotriva unei hotărâri, care nu putea fi atacată cu recurs, nu are efectul de întrerupere prevăzut de art. 249 C. proc. civ., nefiind făcută, astfel, cu intenția de reluare a judecății, ci doar în scopul obținerii întreruperii cursului termenului de perimare, ceea ce constituie un abuz procesual, drepturile procedurale trebuind a fi exercitate cu bună-credință și potrivit scopului în vederea căruia au fost recunoscute de lege, în conformitate cu prevederile art. 723 C. proc. civ. În consecință, instanța supremă a constatat perimat recursul.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 347 din 2 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Perimare. Abuz procesual was last modified: iulie 6th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.