JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Pensie de invaliditate gradul II. Nulitatea absolută a decizie de înfiinţare a debitului

14 ian. 2016
Vizualizari: 69
  • C. muncii: art. 16 alin. (1)
  • Legea nr. 263/2010: art. 118 alin. 1 pct. 1 lit. a)

Câtă vreme s-a constatat că nu a fost contractul individual de muncă semnat de către contestator, s-a constatat nulitatea absolută a acestuia în baza art. 1246, 1254, 1179, 1204 din noul Cod civil, art. 16 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, astfel că, implicit nu erau incidente dispozițiile art. 6 alin. (1) pct. 1 lit. a) din Legea nr. 263/2010, nefiind dobândită calitatea de asigurat pe lângă cea de pensionar gradul II de invaliditate, decizia de înființare debit fiind lovită de nulitate absolută.

(Curtea de Apel Oradea, s. I civ., decizia nr. 30 din 14 ianuarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Pensie de invaliditate gradul II. Nulitatea absolută a decizie de înființare a debitului was last modified: mai 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.