JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Pârâtul dintr-un proces civil, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Implicațiile suspendării cauzei civile

15 feb. 2018
Vizualizari: 77
  • NCPC: art. 413

În speță, instanța supremă a apreciat ca nu se impune suspendarea soluționării apelului ca urmare a existenței la dosar a rechizitoriului din care a rezultat că pârâtul este cercetat în stare de libertate și s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, de complicitate la evaziune fiscală, de spălare a banilor, de delapidare și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Or, față de obiectul acțiunii (obligarea pârâtului să suporte cu averea personală întregul pasiv al debitorului), nici prima instanță nu a considerat că existența cauzei penale ar putea genera suspendarea cauzei civile, deși dosarul penal exista la momentul soluționării cauzei de instanța de fond.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 374 din 15 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Pârâtul dintr-un proces civil, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Implicațiile suspendării cauzei civile was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.