JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Opoziţie formulată de un acţionar la înscrierea în registrul comerţului a unei hotărâri A.G.A. Inadmisibilitate

13 dec. 2011
Vizualizari: 196
  • Legea nr. 31/1990: art. 132
  • Legea nr. 31/1990: art. 61-62

Un acționar într-o societate pe acțiuni nu are deschisă calea opoziției la înregistrarea unei hotărâri a adunării generale a asociaților prin care, susține el, în mod abuziv a fost exclus din structura acționariatului societății comerciale, deși deține un anumit număr de acțiuni, ci acesta trebuie să formuleze o acțiune în anularea respectivei hotărâri, în conformitate cu dispozițiile art. 132 din legea-cadru.

(Curtea de Apel Timișoara, s. a II-a civ., decizia nr. 2330 din 13 decembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Opoziție formulată de un acționar la înscrierea în registrul comerțului a unei hotărâri A.G.A. Inadmisibilitate was last modified: iulie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.