JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Operarea mai multor clarificări şi completări ale documentației de atribuire. Nerespectarea obligației de publicare a eratei în SEAP. Consecințe

5 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 28
  • H.G. nr. 925/2006: art. 26 alin. (2)
  • O.U.G. nr. 34/2006: art. 2 alin. (2)

Conform art. 26 alin. (2) din H.G. nr. 925/2006, în condițiile în care, după publicarea unui anunț, intervin anumite modificări față de informațiile deja publicate, autoritatea contractantă are obligația de a transmite spre publicare un anunț tip erată la anunțul inițial. În atare condiții, acceptarea și a altor tipuri de lucrări decât cele menționate în anunțul inițial fără aducerea acestui lucru la cunoștința operatorilor economici prin publicarea unei erate la anunțul de participare este nelegală, fiind încălcate principiile enunțate la art. 2 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006 în ceea ce privește tratamentul egal și transparența care trebuie să guverneze procedura de atribuire a unui contract de achiziție publică. Argumentul potrivit căruia șablonul pus la dispoziție de SEAP nu permitea publicarea unei erate la anunțul de participare din cauza limitărilor tehnice, de spațiu, nu poate fi reținut, de vreme ce dispozițiile art. 26 alin. (2) din H.G. nr. 925/2006 privind obligativitatea publicării unei erate sunt clare și nu permit derogări sau justificări ale încălcării acestuia fondate pe ideea lipsei unui „formular” sau șablon adecvat.

(I.C.C.J., SCAF., decizia nr. 2421 din 5 octombrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Operarea mai multor clarificări și completări ale documentației de atribuire. Nerespectarea obligației de publicare a eratei în SEAP. Consecințe was last modified: iunie 1st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.