JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligaţie fiscală neachitată la termen. Stabilirea de dobânzi şi penalităţi de întârziere. Lipsa condiţionării obligaţiei de plată a accesoriilor fiscale de existenţa unei culpe a contribuabilului

20 oct. 2016
Vizualizari: 91
  • C. fisc.: art. 152 alin. (6)
  • C. proc. fisc.: art. 119
  • C. proc. fisc.: art. 120
  • C. proc. fisc.: art. 120^1

Atâta vreme cât și prevederile art. 152 alin. (6), fraza a III-a din Codul fiscal și prevederile art. 119 alin. (1) din Codul de procedură fiscală nu au fost declarate neconstituționale, nu există niciun temei legal pentru a se susține că plata accesoriilor unui debit fiscal principal ar fi condiționată de existența unei culpe din partea persoanei impozabile/contribuabilului.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 2724 din 20 octombrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligație fiscală neachitată la termen. Stabilirea de dobânzi și penalități de întârziere. Lipsa condiționării obligației de plată a accesoriilor fiscale de existența unei culpe a contribuabilului was last modified: mai 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.